Zeeonderzoeker, fotograaf, duiker, beschikbaar voor werk of consultancy-opdrachten.

Welkom op mijn site! Ik ben een mariene bioloog met een grote interesse in duurzaamheid, biodiversiteit en taxonomie. Voor mijn promotieonderzoek aan het Koninklijk Nederlands Instituut voor Zeeonderzoek heb ik gekeken naar de ecologische rol van kwalachtigen in de Nederlandse kustwateren, in het bijzonder de impact van een invasieve exotische soort, de Amerikaanse ribkwal Mnemiopsis leidyi.

Na mijn PhD heb ik even bij een duurzame visserij NGO gewerkt, waarna ik weer terug ben gegaan naar de wetenschap. De afgelopen jaren heb ik mij gespecialiseerd in zoöplankton onderzoek. Zo heb ik voor NIOZ de impact van Blue Energy productie op zoöplankton onderzocht en werk ik op dit moment aan een project waarbij we imaging en machine learning technieken gaan toepassen voor monitoring en onderzoek van zoöplankton. Hiervoor doe ik tests met een onderwater microscoop.

Bij mijn onderzoek heb ik zowel veldwerk, experimenten en analyses van beschikbare lange termijn tijdseries uitgevoerd. Ook heb ik aan diverse projecten gewerkt op het gebied van Waddenzee en Noordzee vis en benthos (bodemdieren). Zie voor meer informatie mijn curriculum vitae en publicaties.

Kijk ook eens op mijn andere websites:

  • zooplankton.nl, over diversiteit en ecologie van Nederlands zoöplankton, met veel beeldmateriaal.
  • plankton.photography voor een collectie van mijn beelden van de bizarre en bijzondere organismen die je kan vinden in het plankton.
  • vliegerfotograaf.nl, voor een overzicht van mijn luchtfoto’s genomen met een vlieger.